Як квасити (солити) капусту на зиму в домашніх умовах?
Існує багато способів заготівлі капусти на зиму. Квашення - один з них. Навіть якщо ви не вирощуєте у себе на городі чи дачі капусту, то все одно ви купуєте та квасите її на зиму. Адже так важко відмовитися від такої вітамінної та корисної добавки до зимового столу. Капуста квашена містить багато речовин корисних для організму, є джерелом вітамінів в зимовий час, причому і в свіжому вигляді. Може навіть задовольнити добову потребу у вітаміні С. Так що готуйте діжку, простий бутель або іншу ємність і приступимо до квашення капусти в домашніх умовах. Звичайно, добре б запастися спеціальним шинкувальним ножем. Але потренувавшись, це можна зробити і звичайним.
І знову давайте згадаємо про квашення капусти на зиму в домашніх умовах, поговоримо про рецепт швидкого приготування, по – царському та інші. На півдні цей овоч ще не почали прибирати. А північніше справа пішла. Але не всі можуть зберігати самі головки. Та й часто простіше підготувати смачну страву раніше. Адже деякі рецепти вимагають досить довгого часу. Адже саме тоді овоч придбає необхідну кислинку, просочиться ароматами. Сік стане корисним і ваше квашення капусти на зиму принесе не тільки поживний продукт до столу, але і користь здоров'ю. Адже сік показаний для лікування виразки дванадцятипалої кишки і шлунка.
Хитрий овоч хрін. Рецепти приготування в домашніх умовах всяких соусів, приправ, інших заготовок на зиму багато хто знає, але часто не беруться за них. У результаті до нашого столу не надходить такий корисний, цінний продукт, який може не тільки зробити смак страви цікавим, але своїм складом підвищить наш імунітет у зимовий час, даруючи цілий вітамінний комплекс.
Домашні заготовки з калини на зиму , варення можуть послужити ефективним народним засобом
для лікування різних захворювань. У першу чергу застосовують при застудах ,
ангінах . Але завдяки складу спектр дії дуже широкий. У кулінарії
використовують те, що в складі багато пектинових речовин. Також міститься
більше ніж в цитрусових вітаміну С. Так що ж можна приготувати.
Домашні заготовки
кизилу на зиму дуже різноманітні. Це не тільки варення, але і компот, желе,
мармелад, є і солоні страви. Продукти переробки кизилу мають лікувальні
властивості (у народній медицині використовуються для лікування шлунково -
кишкового тракту завдяки їх терпким властивостям) . Джем містить аскорбінову
кислоту до 15мг %. Плоди містять глюкозу, фруктозу, цукор, пектинові речовини,
яблучну кислоту. Також вони цінні у виробництві соків, сиропів, екстрактів.
Дині та кавуни заготовити на зиму, засолити можуть звичайно не у всіх регіонах. В
наших степах баштану в достатку, а от чим далі від півдня, тим менше залишається
теплого періоду для вирощування. А вже з теплиці отриманий врожай піде в їжу в
сирому вигляді. Але якщо така можливість є, то можна зробити на зиму запаси.
Нехай спочатку на пробу, а раптом сподобається.
Домашні заготовки з гарбуза на зиму додадуть в раціон поживних і корисних для здоров'я страв. Рецепти соку, пюре, компоту та інші допоможуть зберегти овоч, який має пошкодження і не здатний зберігатися взимку. Домашні заготовки на зиму, рецепт з гарбуза з помідорами. На 2 кг - 10 цибулин, 2 головки часнику, 100 грам рослинної олії, 1 столова ложка імбиру, 6 столових ложок соєвого соусу...
Ось і скоро морози. Виникає питання - як заготовить зелень на зиму? Сушити, солити, маринувати. Можна заморозити. Селера, кріп, петрушка, щавель, зелена цибуля, любисток, крес-салат, кінза і багато іншого піде у справу. Це може бути і кульбаба, і кропива, і подорожник, бадилля моркви і буряка. Адже після того як спала спека, всього наросло так багато, овочі соковиті, ароматні і й звичайно ж повні вітамін і різних корисних для нашого здоров'я мікроелементів. Не кажучи вже про те, що будь-яка страва, приправлена зеленню, буде смачнішою.
Про те як приготувати мариновані гриби без стерилізації відео від телепередачі «уДачні поради» і її гості Ірини Філоненко. Збирати гриби для багатьох улюблене заняття. Але хочеться цей смачний продукт зберегти на довше. Звичайно, для зберігання солінь необхідно прохолодне приміщення або місце в холодильнику. Але можна обійтися і без них. І допоможе вам цей простий рецепт.
Дивитися безкоштовно відео онлайн поради - Мариновані гриби
Обов'язково в свої домашні заготовки на зиму додавайте рецепти консервації з обліпихи, варення, масло. Адже це дуже цінна полівітамінна культура. У м'якоті плодів містяться пектинові речовини, органічні кислоти, цукри, вітаміни К, Р, Е, С, вітаміни групи В, провітамін А. Але є в ній не тільки мікроелементи, корисні для людини, а також антибіотики, що вбивають бактерії. Обліпиха має протипухлинну, протиспазматичний дію, позитивно впливає на нервову систему. Вживати її можна навіть при цукровому діабеті.