Корисні поради - город, сад, дім.                                                     РУССКИЙ
Четвер, 27.07.2017, 11:32
Головна               ПРО МЕНЕ ТА САЙТ, МІЙ ЩОДЕННИК                  | RSS

НОВИЙ РОЗДІЛ САЙТУ УРОКИ РУКОДІЛЛЯ
Розділи сайту

Пошук

Популярні запити

Меню сайту

Головна » Статті » Заготовки на зиму

Айва - домашні заготовки на зиму, рецепти консервації
Айва багата на пектини, вітаміни і мікроелементи, що робить її бажаною в домашніх заготовках на зиму, так само ми її включаємо в різні рецепти консервації. Корисні всі частини цього фруктового дерева. З лікувальною метою використовують навіть листя і насіння, що залишилися після переробки плодів. Варення, мармелад, лікер, джем та інше.

Варення з айви - домашня заготовка.
На зиму можна приготувати цю консервацію, але враховуйте, що плоди фрукта досить таки жорсткі. Тому плоди відварити у воді до м'якості. Великі краще розрізати на 4 частини. Потім опустити в холодну воду. Необхідно очистити шкірку, видалити серцевину, порізати на великі часточки. На 2 кг плодів беремо цукровий сироп зварений з 3 літрів води і 2 кг цукру. Варимо на невеликому вогні.
Не переваріть плоди. Коли вони проваряться, айву відкиньте на друшляк, а сироп варіть до загустіння. В загущений сироп покласти вийняті часточки, довести до кипіння і розфасувати по банкам. Закатати варення.

Ще одне варення з айви.
Щоб це варення вийшло дуже ароматним, краще використовуйте не воду. Спочатку відваріть очищені шкурки, відцідіть і візьміть цей відвар. Він додасть продукту особливий аромат. Але можна обійтися і звичайною водою.
Очищені плоди нарізати на дольки, приблизно однакового розміру. На 1 кг взяти 1,5 склянки води, залити і варити до м'якості. Але стежте, щоб не зварилися. Вибрати з відвару фрукти, додати цукор 1 кг (беремо на 1 кг плодів), довести до кипіння. В сироп покласти часточки і проварити до кипіння. Дати постояти, потім ще раз довести до кипіння і варити 5 хвилин. Знову нехай постоїть. Потім варити до прозорості айви на невеликому вогні, помішуючи. В кінці додати (можна і без) 0,5 чайної ложки лимонної кислоти. Закатати.
 
     заготовка айви на зиму 

Айва в маринаді - рецепт консервації.
Закип'ятити 1 кг цукру і 1,5 літра води, влити склянку оцту, кинути дрібку ванілі.
Беремо 3 кг плодів, виймаємо серединку. Нарізати тонкі часточки. Фрукти кинути в киплячий маринад, проварити 10 хвилин. Потім вийняти і розкласти в підготовлені банки. Маринад уварити до зменшення обсягу в два рази. Розлити по банках, накрити кришками. Заготовлені таким чином плоди айви можуть зберігатися в прохолодному місці. Але для більшої надійності можна простерилізувати літрові банки 10 хвилин.

Айвовий мармелад - домашня заготовка на зиму.
Для її приготування знадобиться плодів 5 кг, а цукру 2 кг. Нарізану невеликими шматочками айву відварити в невеликій кількості води (загасити) до такої м'якості, щоб можна було протерти через сито.
Отримане пюре трохи проварити, потім додати цукор і доварити до загустіння. Розфасувати мармелад по банкам і закатати.

Джем з айви - рецепт консервації.
Спочатку очищаємо від шкірки, серцевини і ріжемо 4 кг плодів на чотири частини. Опускаємо в підкислену лимонною кислотою воду. Нехай трохи полежать.
Для подальшого приготування джему айву порізати на дрібні шматочки і покласти в підготовлений заздалегідь сироп з 3 літрів води і 3 кг цукру. Варимо до прозорості плодів, але тільки на повільному вогні, періодично помішуючи. В кінці приготування всипати лимонну кислоту (можна 1-2 чайні ложки). Розфасувати.

Цукати з айви.
Цей рецепт такий же як і приготування варення. Коли варення буде готово, то йому дають трохи постояти, а потім проварюють ще хвилин 20. З густого варення відкинути плоди на сито. Сироп стече, часточки обсохнуть. Їх обвалюють у цукрі і складають у банки. Відмінно мармелад зберігатися в прохолодному місці.

Напій з айви - лікер.
Так само може стати відмінною заготівлею. Відварити до розм'якшення плоди перетерті на крупній тертці (з додаванням невеликої кількості води). Відцідити отриманий сік. На літр соку знадобиться 6 штук гвоздики, 1 кг цукру, 1 літр горілки, кориця за смаком. Все перемішати і дати постояти на сонці півтора місяці. Процідити і айвовий лікер буде готовий.

Заготівля з айви.
Маленькі плоди розрізати навпіл, великі на четвертинки, видалити насінну камеру. Скласти в підготовлені банки. Приготувати сироп з розрахунку на 1 літр 100 грам цукру і залити в банки. Накрити кришками і відправити на водяну баню стерилізувати літрову тару на 15 хвилин. Закрутити. Взимку можна відкривати і використовувати для варіння компотів, часточки як начинку на пироги.
ПОДІЛИСЯ З ДРУЗЯМИ
Категорія: Заготовки на зиму | Додав: Даша (16.08.2012)
Переглядів: 7148 | Теги: фруктові страви, зберігання врожаю, напої, рецепт, заготовки на зиму, солодкі страви | Рейтинг: 1.7/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Рецепт на день
Кекс морквяний

(солодкі страви)
Борошно 2 ½ склянки
Морква середня 5 - 6 штук
Цукор 1 склянка
Молоко 10 столових ложок
Олія рослинна 2 столових ложки
Розпушувач для тіста 1 столова ложка
Яєчні білки 4 штуки
Сік апельсина 50 - 100 мл
Можна взяти 100 грам сухофрукт
Кекс морквяний


Наші групи

Домашні заготовки

Хвороби рослин
Наприкінці весна та на початку літа пошкоджує смородину та аґрус стовпчаста іржа.
стовпчаста іржа -->

Шкідники рослин
Не пропустіть на своюділянку злісного шкідника – оленку волохату.
оленка волохата

Пошук по тегам
сад (76)
СУП (13)

Цікаво

Статистика

Використання матеріалу, повне або часткове, можливе тільки при наявності активної гіперссилки © 2017 Конструктор сайтів - uCoz