(солодкі страви)
Борошно 2 ½ склянки
Морква середня 5 - 6 штук
Цукор 1 склянка
Молоко 10 столових ложок
Олія рослинна 2 столових ложки
Розпушувач для тіста 1 столова ложка
Яєчні білки 4 штуки
Сік апельсина 50 - 100 мл
Можна взяти 100 грам сухофрукт
Крем:
Нежирний сир ½ склянки
Цукор 2 столові ложки
Цедра лимона або апельсина 4 столових ложки (терта)
Борошно просіяти і з'єднати з розпушувачем. Нарізати сухофрукти, натерти моркву, все з'єднати з цукром і додати в борошно. Добре перемішати.
Молоко, масло, сік змішати, додати в підготовлену масу. Вимішати до однорідності.
Білки відокремити від жовтків і збити в густу піну. Акуратно помішуючи, щоб зберегти пухирці, з'єднати білки з тістом.
Морквяний кекс випікається в не дуже глибокій формі при температурі 180 ° С близько 50 хвилин.Теплим вийняти з духовки і витягаємо з форми.
Крем готуємо так. Натерту цедру активно перемішуємо з цукром і сиром. Отриману однорідну масу викладаємо на кекс рівним шаром. Можна прикрасити ягодами.
|