Корисні поради - город, сад, дім.                                                     РУССКИЙ
Вівторок, 19.03.2024, 14:37
Головна               ПРО МЕНЕ ТА САЙТ, МІЙ ЩОДЕННИК                  | RSS

НОВИЙ РОЗДІЛ САЙТУ УРОКИ РУКОДІЛЛЯ
Розділи сайту

Пошук

Популярні запити

Меню сайту

Головна » Статті » Заготовки на зиму

Смачні, солодкі заготовки на зиму з фрукт, ягід, овочів
Взимку в холодні дні хочеться побалувати себе солодкими смачними заготовками варення, пастили, желе з фрукт, ягід, овочів, запиваючи їх гарячим чаєм. Так приємно сидіти з чашкою в руках і дивитися на падаючий за вікном сніг, вдихаючи аромат літа. Варення з шовковиці, кабачків, мармелад з дині, рецепти з пелюсток троянди та інше.
 
    

Заготівля на зиму - Пастила.
Із залишків будь-яких фруктів можна приготувати пастилу. Для неї беремо залишки після приготування соку в соковарці. Цю розм'якшену не остигнула масу протерти через сито, видаляючи шкурки і волокна. На водяній бані, в крайньому випадку на дуже маленькому вогні, варити отримане пюре до тягучості. Помішувати. За бажанням можна додати цукор, а можна варити і без нього.

Ягідне желе (з мелісою).
Через м'ясорубку пропустити смородину червону і чорну, аґрус. Якщо є меліса, то пропустити і невеликий пучок зелені, можна без неї. На 1 кг суміші беремо 1,3 кг цукру, проварюємо недовго. Як тільки цукор розчиниться розлити желе по банкам, закатати.

Кетчуп яблучно - абрикосовий.
2 кг яблук і 1кг абрикос дрібно нарізати, попередньо очистивши від шкурок і кісточок. Дрібно порізати або пропустити через м'ясорубку 1 кг цибулі, розчавити 4 -5 зубчиків часнику.
У суміш фрукт з овочами додати 1,5 кг цукру, 2 чайні ложки солі, мелений чорний перець за смаком, 1,3 літра 5% оцту, краще фруктового або винного. Проварити до загустіння і розфасувати гарячим кетчуп по банкам. Закатати.

Абрикосовий джем на яблучному соці.
Абрикоси потрібно брати дуже стиглі, м'які. Розділити навпіл, вийняти кісточки, залити на 1 кг плодів 1 склянку яблучного соку, проварити 10 хвилин. Потім всипати в суміш 1 кг цукру і ще варити не невеликому вогні, помішуючи, до загустіння. Закатати гарячим, коли буде желеподібний вигляд.

Варення з шовковиці.
Ягоди повинні бути не переспілими. Варимо сироп - на 1 кг шовковиці з 2 1/2 склянки води і 750 г цукру. Потім кидаємо ягоди, варимо на повільному вогні. Залишити на добу, злити сироп і прокип'ятити. Покласти ягоди, знову проварити варення. Так повторити ще раз і закатати.

Мармелад з дині.
Диню без шкірки нарізати на шматочки, проварити до розм'якшення на невеликому вогні. Протерти в пюре, можна через сито. Далі варити з цукром на повільному вогні, помішуючи. Коли загусне розфасувати по банкам.
На 1 кг цукру 1 кг динь, води 1/2 склянки.

Кавуни мариновані.
У банки покласти шматочки кавунів, нарізані разом з шкірками. Залити на 15 хвилин окропом. Воду злити, закип'ятити, знову залити. Тепер нехай постоїть 5 хвилин. Потім рідину знову злити. До неї додати на 3 літри солі 3 столові ложки, цукру 6 столових ложок, оцту 100 грам. Довести до кипіння, залити кавуни, закатати, перевернути, укутати до охолодження. Можна робити не заливкою. А просто зварити маринад, залити і стерилізувати 3-х літрові бутлі 15 хвилин.
Для аромату іноді додають часник.

Трояндове варення.
Пелюстки троянд на варення найкраще збирати рано вранці, тоді буде сильніше аромат. Пів кілограмом цукру пересипати 400 грам пелюсток. 1чайную ложку лимонної кислоти розчинити в 1 1/4 склянці води і залити суміш. Нехай постоїть 6 годин.
Окремо зварити сироп з 500 грам цукру і 1 склянки води, додати в пелюстки, проварити. Розкласти по банках. Можна закрити звичайними кришками, не консервуючи. Тоді зберігати в прохолодному місці.

Варення з кабачків.
Ця страва трохи незвичайного смаку. Не завжди рекомендують в рецептах додавати до неї цитруси. Тут йде нарізаний лимон. Я б все таки додала ще цедру апельсина або лимона, можна ваніль. А загалом рецепт такий.
В 1/2 склянку води додати 1 кг цукру і проварити, щоб вийшов сироп. Додати 1 кг шматочків кабачків без шкірки і якщо насіння великі, то видалити їх. Закип'ятити, дати постояти 6 годин, для просочення сиропом. Лимон порізати на дрібні шматочки разом зі шкіркою, додати в суміш. Варити кабачкове варення до бажаної густоти. Розфасувавши по банках, закатати.

Пелюстки троянди в цукрі.
З троянди можна приготувати не тільки варення. Відмінною заготівлею на зиму будуть просто зацукровані пелюстки. Для цього сировину нарізати локшиною, додати за об’ємом таку ж кількість цукру, як і отримано пелюсток, активно перетерти. Розфасувати в чисті сухі банки. Накривши звичайними кришками можна зберігати в підвалі, холодильнику або іншому прохолодному місці.

Варення з моркви.
Іноді не всю моркву вдається вдало викопати. Щось лопатою підрізане, десь шкідник підгриз. Такі коренеплоди погано зберігаються, тому ми їх відразу намагаємося пустити на переробку. Частіше за все це звичайно солоні овочеві салати, ікра. Але ж можна спробувати зварити морквяне варення. Для його приготування знадобитися на 1,6 кг моркви 2 кг цукру, 1 літр води.
Коренеплоди, промити, очистити, нарізати (кубиками, кружечками). Варити 10 хвилин. Охолодити. Знову проварити і охолодити. Відкинути на друшляк. З відцідженої води і цукру зварити сироп. У нього покласти відварену моркву, довести варення до готовності на повільному вогні, періодично помішуючи. Для аромату можна додати в кінці цедру лимона або апельсина, гілочку м'яти. Іноді додають 1 чайну ложку винного оцту.
Якщо морква не велика, то краще її помити, почистити і відварити цілою до готовності. Потім охолодити, порізати на кубики або кружечки. Зварити сироп. Потім варити в ньому варення в один прийом.
ПОДІЛИСЯ З ДРУЗЯМИ
Категорія: Заготовки на зиму | Додав: Даша (06.07.2012)
Переглядів: 4650 | Теги: фруктові страви, зберігання врожаю, овочеві страви, рецепт, заготовки на зиму, солодкі страви | Рейтинг: 2.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Рецепт на день
Кекс морквяний

(солодкі страви)
Борошно 2 ½ склянки
Морква середня 5 - 6 штук
Цукор 1 склянка
Молоко 10 столових ложок
Олія рослинна 2 столових ложки
Розпушувач для тіста 1 столова ложка
Яєчні білки 4 штуки
Сік апельсина 50 - 100 мл
Можна взяти 100 грам сухофрукт
Кекс морквяний


Наші групи

Домашні заготовки

Хвороби рослин
Наприкінці весна та на початку літа пошкоджує смородину та аґрус стовпчаста іржа.
стовпчаста іржа -->

Шкідники рослин
Не пропустіть на своюділянку злісного шкідника – оленку волохату.
оленка волохата

Пошук по тегам
сад (76)
СУП (13)

Цікаво

Статистика

Використання матеріалу, повне або часткове, можливе тільки при наявності активної гіперссилки © 2024 Конструктор сайтів - uCoz