Корисні поради - город, сад, дім.                                                     РУССКИЙ
Вівторок, 21.11.2017, 16:41
Головна               ПРО МЕНЕ ТА САЙТ, МІЙ ЩОДЕННИК                  | RSS

НОВИЙ РОЗДІЛ САЙТУ УРОКИ РУКОДІЛЛЯ
Розділи сайту

Пошук

Популярні запити

Меню сайту

Головна » Статті » Заготовки на зиму

Заготовки з калини на зиму , рецепти варення

Домашні заготовки з калини на зиму , варення можуть послужити ефективним народним засобом для лікування різних захворювань. У першу чергу застосовують при застудах , ангінах . Але завдяки складу спектр дії дуже широкий. У кулінарії використовують те, що в складі багато пектинових речовин. Також міститься більше ніж в цитрусових вітаміну С.

Так що ж можна приготувати.

 

Заготовки з калини на зиму , рецепти варенняДомашня заготовка на зиму - калина перетерта з цукром.

Рецепт простий. Промиваємо ягоди , видаляємо пошкоджені . Перетираємо з цукром у відношенні 2 частини на 1 частину ягід. Можна це робити блендером або звичайною товкучкою . Розкласти по банках, закрити звичайними кришками та відправити в холодне місце на зберігання. Якщо будите стерилізувати, то цукру можна покласти 1 частину на 1 частину . Стерилізувати літрові банки 15 - 20 хвилин. Перетерту з цукром калину використовують як для лікування, так і просто в чай​​, для приготування компотів, киселів .

 

Заготівля на зиму - рецепт варення з калини .

Щоб ягоди втратили свою природну гіркоту, краще збирати ягоди калини після заморозків. Для видалення гіркоти можна їх потримати над парою 8 хвилин або бланширувати 3 хвилини в гарячій воді. Після цих процедур залити сиропом, який готують з розрахунку на 1 кг сировини - 500 мл води і 1,3 кг цукру.

Витримати 5 годин. Проварити, ще витримати, проварити.

Після третього прийому варіння закатати.

 

Можна готувати варення з калини в один прийом. Тоді цукру беруть 1,5 кг, заливають ягоди гарячим сиропом. А після охолодження варять до готовності.

В обох випадках розфасувати і закатати.

 

Добре зберігається сироп з калини.

Для його приготування необхідно з промитих ягід віджати сік. У каструльку висипаємо 1 кг цукру, вливаємо 500 мл соку і нагріваємо, помішуючи до розчинення кристаликів. Коли закипить, зніміть піну і додайте 5 грам лимонної кислоти. Кип'ятити 5 хвилин, розлити по пляшках і закрутити кришками. Пляшки повинні бути ошпарені, а пробки прокип’ячені . Зберігати в холодному місці.

 

Для любителів домашніх спиртних напоїв рецепт калинову наливки .

75 грам цукру розчинити в ½ склянки води. Додати 100 мл калинового соку та пів літра горілки. Настоювати в теплому місті 2 доби, періодично збовтуючи. Відправити в прохолодне місце на зберігання приготовлену наливку з калини .

 

Рецепт компоту з калини - домашня заготовка на зиму.

Крім бланшування ( як сказано в рецепті варення) калину можна позбавити від гіркоти за допомогою тушкування в невеликій кількості води 2 хвилини. Видаливши гіркоту одним з перерахованих способів, зціжені ягоди розкласти в банки, залити цукровим сиропом (на 1 кг цукру 1 літр води). Поставити тару на водяну баню і стерилізувати 8 - 10 хвилин. На банку 0,5 літра беремо приблизно 300 грам ягід і 200 мл сиропу.

Якщо вам не подобається такий насичений смак, тоді використовуйте менше цукру і ягід. Хоча таку заготовку завжди можна перед вживанням розвести теплою чи холодною кип'яченою або очищеною водою, отримавши корисний тонізуючий напій.

 

Заготівля з калини на зиму - желе.

Смачне і корисне солодке блюдо, без будь-якої хімії - желе. Калину 1 кг промити, пробланшировать в окропі 5 хвилин. Воду злити.

Додати половину літра води, проварити до готовності. Протерти через друшляк, сито, щоб позбутися кісточок. Отримане пюре змішати з 1 кг цукру і варити на повільному вогні, помішуючи до 50 хвилин. Загуслу масу розкласти гарячою по банках. Зберігати в прохолодному місці. Можна закатати.

 

Заготівля на зиму - сік з калини.

Простий рецепт. Беремо 2 кг ягід і вичавлюємо сік ( через соковичавницю або розтираємо і віджимаємо через сито) . У вичавлену масу додати 500 мл води, проварити на невеликому вогні 5 хвилин, відцідити . Відвар додати в сік, ввести 300 - 500 грам цукру (за смаком).

Довести до кипіння, через 5 хвилин розлити по банках, пляшках і закатати. Сік з калини застосовують для приготування різних напоїв, наприклад киселю. Можна використовувати і для соусів.

 

А можна просто сушити ягоди. Відмінно проходить цей процес на сонці. Але оскільки збір припадає на холодну пору року, то підійде і духовка з відкритими дверцятами. Температура сушки повинна бути на рівні 60 ˚ С.

 

Якщо дозволяє об’єм холодильника, то просто калину заморозьте. А вже потім використовуйте в міру необхідності. Іноді заморожують пюре кубиками. Дуже зручно зберігати і використовувати.


Вирощуйте калину цю корисну для рослину. 

ПОДІЛИСЯ З ДРУЗЯМИ
Категорія: Заготовки на зиму | Додав: Даша (17.09.2013)
Переглядів: 7953 | Коментарі: 3 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Рецепт на день
Кекс морквяний

(солодкі страви)
Борошно 2 ½ склянки
Морква середня 5 - 6 штук
Цукор 1 склянка
Молоко 10 столових ложок
Олія рослинна 2 столових ложки
Розпушувач для тіста 1 столова ложка
Яєчні білки 4 штуки
Сік апельсина 50 - 100 мл
Можна взяти 100 грам сухофрукт
Кекс морквяний


Наші групи

Домашні заготовки

Хвороби рослин
Наприкінці весна та на початку літа пошкоджує смородину та аґрус стовпчаста іржа.
стовпчаста іржа -->

Шкідники рослин
Не пропустіть на своюділянку злісного шкідника – оленку волохату.
оленка волохата

Пошук по тегам
сад (76)
СУП (13)

Цікаво

Статистика

Використання матеріалу, повне або часткове, можливе тільки при наявності активної гіперссилки © 2017 Конструктор сайтів - uCoz