Скоро зима. Тому кожному стане в пригоді рецепт корисного поєднання, що підвищує імунітет. Суміш - курага, інжир, чорнослив, волоський горіх і багато інших компонентів в різних варіаціях з додаванням лимону та меду. Зробити її просто. Потрібно вийняти ядра волоських горіхів. Промити і обсушити сухофрукти
Рецептів для приготування пасхи з сиру, кулича до Великодня (паски) дуже багато. Змінюються деякі пропорції інгредієнтів, наповнювачі, але загалом суть приготування одна. Сир на пасху застигає на холоді, а печуть паску обрядову (кулич, бабку) з різноманітного дріжджового тіста. Сніданок на свято Великодня починають зі свячених обрядових хлібів – пасок, або ще як кажуть куличів. Часто виріб з тіста, яке є традиційним на це свято називають не куличем (це більш традиційна назва для Росії), а паскою (частіше така назва зустрічаеться на території Україні). Але якщо підходити з точки зору рецептури приготування страв, то пасха (не паска) - це виріб у формі усіченого конуса із застиглої на холоді сирної маси. З тіста ж печуть паски, обрядовій хліб або, ще як кажуть кулич, бабку. Тобто це бабки циліндричної чи круглої форми, яка символізує сонце, частіше зверху прикрашені білою помадкою і посипані кольоровою крихтою. Сирна ж маса для пасхи за рецептурою приготування укладається в спеціальну роз'ємну форму з малюнками відбитками на релігійні теми з боків.
Це дуже простий рецепт булочок домашніх дріжджових з цукром. Адже їх так
приємно і смачно поїдати, обдираючи шар за шаром, з теплим молочком. Цукор і
кориця покривають поверхню хрустким ароматним шаром. Солодкі запахи літають по
хаті. Ніяка куплена плюшка – булочка не зрівняється з домашньою. А для приготування знадобляться найпростіші продукти, небагато часу і
особливий спосіб закручування тіста. Саме завдяки цьому способу і виходять такі
просочені цукром шари, гарна форма трояндочки.
Різдвяні страви різних країн тісно пов'язані з традиціями та звичаями народів. Різдво Христове - світле свято всіх християн. Воно відрізняється піднесеним настроєм, тепле та сімейне, несе атмосферу загальної любові, дружби. У різних країнах існують різдвяні традиції, але є одна спільна риса. Це свято характерне загальними веселощами, костюмованими музичними виставами. У кожній країні існують страви, що традиційно подаються на Різдво. Дуже часто на столах є багато м'ясних страв, тому що цьому святу передує час посту. Часто це гуска, качка, баранчик, індичка, кролик, куріпка. Печуться спеціальні різдвяні пироги. Подаються міцні напої. Різдвяні традиційні страви різних країн.
Як і безліч інших рослин розмарин наділений корисними та лікарськими властивостями знаходить широке застосування. Практично кожна рослина може знайти місце в лікуванні хвороб, але не кожна може стати такою чудовою приправою, як розмарин. Адже він поєднується майже з усім. Для протирання і вмивання обличчя необхідно настояти півтора місяці квітки розмарину в пляшці, наповненій дистильованою водою. Після закінчення терміну протомити на водяній бані, відцідити.
Скоро новорічні свята. І ми починаємо згадувати про те, як приготувати домашню ковбасу, шукаємо нові рецепти. І це стосується не тільки сільських жителів, які до цього часу вигодовують кабанчика, теля, птицю і ... ну не будемо вдаватися в подробиці подальшого процесу. Адже нас цікавить вже більше результат, який буде подаватися на тарілочці, і від аромату якого рот буде наповнюватися слиною. Скоро новорічні свята. І ми починаємо згадувати про те, як приготувати домашню ковбасу, шукаємо нові рецепти. І це стосується не тільки сільських жителів, які до цього часу вигодовують кабанчика, теля, птицю і ... ну не будемо вдаватися в подробиці подальшого процесу. Адже нас цікавить вже більше результат, який буде подаватися на тарілочці, і від аромату якого рот буде наповнюватися слиною.
Про користь гарбуза для здоров'я і його властивості було відомо ще до нашої ери. Він не тільки покращує обмін речовин, але очищає організм від шлаків. Співвідношення вмісту крохмалю і цукру змінюється в залежності від ступеня зрілості. До настання зими кількість цукру досягає 11% у деяких сортів, а ось крохмалю падає. Є сорти, що містять до 60 мг% каротину. Особливо великий їх вміст в овочах, які росли на сонячному місці.
Практично його можна назвати універсальним тістом. Для піци, вареників, пахлави, «Наполеона», чебуреків, пиріжків підходить воно, при невеликому корегуванні поєднання компонентів. Особливо тим підійде, хто не може їсти страви з дріжджами й різними розпушувачами. Взагалі воно було знайдене мною при черговому приготуванні торта «Наполеона». Беремо близько 3-х склянок борошна. У мисочку висипаємо ...
Хто ж відмовиться від смачних страв з картоплі? Значення в харчуванні людини цей овоч має величезне, адже не дарма ж його називають другим хлібом. Але так було не завжди. До нашого столу він пройшов довгий шлях, було багато перепон, його забороняли і називали «чортовим яблуком». Але завдяки властивості давати врожай при хорошій обробці грунту і внесенні добрив на одному і тому ж місці, цей овоч міцно тримається не тільки на наших городах, а й на наших столах.
Як приготувати Царську паску за рецептом Катерини II дивіться на цьому відео. Для неї беремо Сиру жирного 1 кг Масла вершкового 200 грам Цукру 100 грам Яєць 5 штук Як наповнювач - родзинки, цукати, мигдаль, курага, волоські горіхи.