Корисні поради - город, сад, дім.                                                     РУССКИЙ
Вівторок, 24.10.2017, 12:26
Головна               ПРО МЕНЕ ТА САЙТ, МІЙ ЩОДЕННИК                  | RSS

НОВИЙ РОЗДІЛ САЙТУ УРОКИ РУКОДІЛЛЯ
Розділи сайту

Пошук

Популярні запити

Меню сайту

Головна » Статті » Готуємо смачне, корисне

Як приготувати домашню ковбасу, рецепти (можна без кишок)
Скоро новорічні свята. І ми починаємо згадувати про те, як приготувати домашню ковбасу, шукаємо нові рецепти. І це стосується не тільки сільських жителів, які до цього часу вигодовують кабанчика, теля, птицю і ... ну не будемо вдаватися в подробиці подальшого процесу. Адже нас цікавить вже більше результат, який буде подаватися на тарілочці, і від аромату якого рот буде наповнюватися слиною.

Останнім часом навіть міські жителі звернули увагу на те, як би їм приготувати домашню ковбасу по доступним і зрозумілим рецептами. Але не завжди є можливість купити на ринку кишки, а це саме і є оболонка для наповнення фаршем. Можна поступити простіше і отримати смачний продукт. Для цього нам знадобляться фольга, або рукав, пакети для запікання. Наповнені, вони цілком підійдуть для варіння в каструлі або пароварці, для запіканні в духовці. А саме таким чином ми і будемо отримувати смачні ковбаски. Ну а якщо вам вдалося роздобути кишки, то промийте їх декілька разів у підсоленій воді, але щоб не було нерозчинених крупиць солі. Потріть руками і використовуйте для начинки. Зручно це робити за допомогою спеціальної насадки, яка одягається на м'ясорубку.

Зверніть увагу, якщо ковбасу будите варити, то не маючи досвіду, краще робити її не довгою. На варити на дуже сильному вогні. Готовність визначається за кольором соку, що виходить з проколу - він повинен бути світлим як бульйон, прозорим, не кров'янистим.

Як приготувати домашню ковбасу, рецепти (можна без кишок)
 
Як приготувати домашню ковбасу з м'яса і субпродуктів. Рецепт такий.
З шиї або пашини свині вибрати жирнувате м'ясо 500 грам. Також беремо субпродукти по 200 грам - серце, легені, нирки, добре промиваємо. Всі м'ясні інгредієнти відварити в підсоленій воді шматками. Потім порізати дрібніше і пропустити через м'ясорубку. Для смаку додати запашний перець 5 грам, кмин 10 г, часник 30 грам. Підсолити та влити 100 грам крові, перетираючи грудки через друшляк або пропустивши через м'ясорубку. Тоді ковбасний фарш отримає деяку в'язкість. Добре вимішуємо і начиняємо кишки, зав'язуємо кінці. Або закладаємо в пакет для випікання, надаючи форму ковбаси. Обв'язуємо, щоб фарш ліг довгасто і не дуже товсто. Нехай трохи вистоїть, щоб все просочилося ароматом.

Потім доводимо воду до кипіння, зменшуємо вогонь і акуратно опускаємо ковбаски. Краще робити їх невеликими. Як тільки під поверхнею оболонки почне схоплюватися продукт, робимо кілька проколів тонкою голкою. Варимо на помірному вогні до готовності. Після витягуємо, просушуємо. І відправляємо на стіл або на зберігання в холодильник.
Можна запекти в духовці, можна для оболонки використовувати фольгу. Тоді з неї сформувати подобу човники, куди вкласти начинку і накрити зверху.

Як приготувати домашню ковбасу за самим простим рецептом.
Цей набір для приготування самий звичайний, можна сказати стандартний. Беремо 1 кг свинини середньої жирності, ріжемо маленькими кубиками. Додаємо 10 грам чорного меленого перцю, кілька товчених горошин запашного, солимо за смаком. На Україні в таку ковбасу прийнято додавати товчений часник. Фарш добре вимішуємо і солимо за смаком. Заповнюються оболонки (кишки, фольга, рукав для запікання), зав'язуються краї, перев'язується ковбаска щільною х / б ниткою. Залишаємо до ранку в прохолодному місці.
Вранці відварюємо в підсоленій воді або запікаємо у духовці на середньому вогні.

Оскільки процес приготування домашньої ковбаси в домашніх умовах однаковий, то я зупинюся лише на варіантах фаршу.

Фарш яловичино - свинячий з цибулею і часником.
Рецепт такий - беремо для приготування домашньої ковбаси ½ кг яловичини, 1 кг свинини. Пропускаємо через м'ясорубку або дуже дрібно ріжемо. Додаємо 100 грам підсмаженої цибулі, 100 грам меленої сирої, 20 г перцю порошком, 3 товчених зубчики часнику, солимо за смаком (приблизно 25 грам). Начиняємо оболонку і даємо постояти. Готуємо як зазвичай.

Домашня ковбаса з м'ятою і кмином.
Нирки 200 г, легені 200 г, сало 200 г, свинина 500 г дрібно ріжеться. Додати близько 25 грам солі, м'яти 10 г, насіння кропу і кмину, товчений часник 30 г. Начинити і варити як завжди.

Ковбаса свинина з яловичиною, домашнього приготування.
Беремо по 1 кг свинячого м'яса та яловичини. Заправляємо кмином, запашним і чорним перцем, солимо за смаком. Витримуємо добу на холоді. Заправляємо оболонки і готуємо в духовці, на пароварці або відварюємо.

Ковбаса з салом, домашнє приготування.
Ріжемо дрібно 500 грам сала і 1 кг нежирної свинини. Кидаємо близько 1 чайної ложки солі (краще за смаком), ¼ чайної ложки цукру, чорний перець порошком. Можна додати насіння кмину. Вимішуємо і відправляємо на ніч постояти. Для наповнення використовуємо тонкі кишки або підручні засоби перераховані вище. Варимо або запікаємо.

Як приготувати домашню ковбасу за рецептом, де фарш м'ясний з кислою капустою.
Беремо в рівних частинах свинину і яловичину. Пропускаємо через м'ясорубку або дуже дрібно ріжемо. Віджимаємо від розсолу квашену капусту і беремо за вагою на половину менше ніж м'яса. Так само тремо на крупній терушці або ріжемо кубиками трохи моркви, червоного буряка, картоплі, дрібно ріжемо цибулину, все вимішуємо, солимо і перчимо. Ставимо каструлю на водяну баню (в крайньому випадку на дуже маленький вогонь) і тушкуємо 1 годину. Овочево -м'ясний фарш повинен уваритися у власному соку. Коли соку вже не буде, остудити фарш, додати яйце для злипання і укласти суміш в рукав або фольгу. Відправити ненадовго в духовку. Яйце схопиться і ковбаска не розпадеться при нарізці.

Ковбаса домашня ніжна з птиці.
Тому хто не любить свинину і яловичину може підійти ковбаса з м'яса птиці. Дрібно нарізаємо м'ясо, для жирності додати перекрученого через м'ясорубку сала або нарізати його дуже дрібно (можна й без сала). У перекип’яченому молоці потрібно розмочити м'якуш хліба, як на котлети. Маса по густоті повинна нагадувати сметану. На маслі обсмажуємо цибулю. Все змішуємо, додаємо сіль, кілька яєчних білків, перець, можна мускатний горіх. Наповнюємо кишки або що інше, відварюємо в підсоленій воді. Можна перед подачею обсмажити в духовці.
ПОДІЛИСЯ З ДРУЗЯМИ
Категорія: Готуємо смачне, корисне | Додав: Даша (21.11.2012)
Переглядів: 6236 | Теги: рецепти, другі страви, страви з м'яса | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Рецепт на день
Кекс морквяний

(солодкі страви)
Борошно 2 ½ склянки
Морква середня 5 - 6 штук
Цукор 1 склянка
Молоко 10 столових ложок
Олія рослинна 2 столових ложки
Розпушувач для тіста 1 столова ложка
Яєчні білки 4 штуки
Сік апельсина 50 - 100 мл
Можна взяти 100 грам сухофрукт
Кекс морквяний


Наші групи

Домашні заготовки

Хвороби рослин
Наприкінці весна та на початку літа пошкоджує смородину та аґрус стовпчаста іржа.
стовпчаста іржа -->

Шкідники рослин
Не пропустіть на своюділянку злісного шкідника – оленку волохату.
оленка волохата

Пошук по тегам
сад (76)
СУП (13)

Цікаво

Статистика

Використання матеріалу, повне або часткове, можливе тільки при наявності активної гіперссилки © 2017 Конструктор сайтів - uCoz