Корисні поради - город, сад, дім.                                                     РУССКИЙ
Середа, 22.11.2017, 21:39
Головна               ПРО МЕНЕ ТА САЙТ, МІЙ ЩОДЕННИК                  | RSS

НОВИЙ РОЗДІЛ САЙТУ УРОКИ РУКОДІЛЛЯ
Розділи сайту

Пошук

Популярні запити

Меню сайту

Головна » Статті » Заготовки на зиму

Домашні заготовки з гарбуза на зиму - рецепти соку, пюре та інші
Домашні заготовки з гарбуза на зиму додадуть в раціон поживних і корисних для здоров'я страв. Рецепти соку, пюре, компоту та інші допоможуть зберегти овоч, який має пошкодження і не здатний зберігатися взимку.

Домашні заготовки на зиму, рецепт з гарбуза з помідорами.
На 2 кг - 10 цибулин, 2 головки часнику, 100 грам рослинної олії, 1 столова ложка імбиру, 6 столових ложок соєвого соусу (можна без нього), 1 кг помідорів, 1 столова ложка гострого перцю (краще за смаком).
Гарбуз дрібно нарізати, додати до обсмаженої кільцями цибулі й злегка підрум'янити. Ввести подрібнений часник, спеції, нарізані помідори, посолити за смаком. Тушкувати до розм'якшення хвилин 30. Потім розкласти по 0,5 літровим банкам і стерилізувати 20 хвилин.
Часто цю страву використовують як гарнір.

Домашні заготовки з гарбуза на зиму - консервовані з апельсином.
Гарбуз нарізати невеликими шматочками (попередньо очистити шкірку), скласти і засипати цукром з розрахунку на 1 кг овоча 200 грам. Додати 10 грамів лимонної кислоти. Нехай постоїть, щоб виділився сік.
Прокип'ятити 5 хвилин. Зняти терткою з одного апельсина цедру. Звільнити м'якоть від білої оболонки, порізати на дрібні шматочки. Розкласти по банках, простерилізувати 15 -20 хвилин і закатати.

Пюре з гарбуза.
Приготувати пюре з гарбуза дуже легко. Ріжемо овоч на шматочки і тушкуємо з невеликим додаванням води до розм'якшення. Потім протираємо через сито, друшляк або подрібнюємо на блендері. Додаємо цукор за смаком, можна корицю, цедру лимона або апельсина. Доводимо до кипіння, помішуючи, проварюємо хвилин 5 і фасуємо по банкам. Консервуємо.

Домашние заготовки из тыквы на зиму – рецепты сока, пюре
 
Сік з гарбуза.
Сік з гарбуза можна приготувати з додаванням цукру або без. Пропускаємо через соковижималку. Кип'ятимо 5 хвилин (при бажанні додаємо за смаком цукор). Потім розливається по банках і стерилізується сік 25 хвилин в літровій тарі.

Варення з гарбуза.
На 1 кг беремо 1,2 кг цукру, можна для аромату додати цедру лимона.
З овоча вичистити насіння і зняти шкірку, нарізати невеликими шматочками або соломкою. Засипати спочатку половину дози цукру і залишити на 10 годин, щоб відійшов сік. Його зливають і додають цукор, що залишився. Іноді гарбуз не дуже соковитий і соку виділяється мало. Тоді влити трохи води. Сироп проварити і додати в нього шматочки овоча. Далі кип'ятити 5 хвилин і залишити на 5 годин.
Зняти цедру з лимона невеликими шматочками, кинути в варення і варити до готовності (загустіння). Розфасувати по банкам і закатати.

Домашня заготівля варення з гарбуза на зиму з додаванням води.
Іноді для варення овоч нарізають більш великими шматками. На 1 кг беремо 1,5 кг цукру, 200 мл води, 1 столову ложку соди. У посуд налити воду (не ту, що вказана в рецепті), покласти соду і нарізані шматочки. Нехай постоїть добу. Потім вода зливається, шматочки промиваються холодною водою і нарізуються більш дрібно, на квадратики.
З води і цукру зварити сироп, покласти в нього шматочки. Довести до кипіння і зняти з вогню. Нехай постоїть кілька годин. Потім варити до готовності. Розфасувати гарячим.

Цукати з гарбузових шкірок (відходів).
При приготуванні різних заготовок у нас залишається багато шкірок. Їх очищають від скоринки, використовуючи тонкий ніж, і вимочують в розчині солі добу (на 1 літр води 100 грам солі). Після потрібно добре промити і трохи проварити у великій кількості води. Сіль буде видалена.
Готуємо сироп з літра води і 700 грам цукру, заливаємо шматочки і доводимо до кипіння. Охолоджуємо. Потім проварюємо ще 4 рази, періодично залишаючи просочуватися. Поступово овоч просочується цукром і стає прозорим. Відкидаємо на друшляк, обсушуємо годин 6 в теплій духовці. Обсипаємо цукром і розкладаємо по банках.

Гарбуз в заливці рецепт заготовки на зиму (компот).
Очистити і нарізати кубиками 2 на 2 см. Покласти у воду, додати лимонну кислоту (3 грама на літр) і довести до кипіння. Дати постояти добу. Кубики розкласти по банках, в воду додати цукор (можна за смаком, а за рецептом на літр води 500 грам) і залити шматочки. Стерилізувати банки (3-х літрові) 20 хвилин, закатати і перевернути до повного охолодження.

Домашня заготівля на зиму гарбуза з корінням.
Беремо 1 кг овочу, 200 мл води, 200 грам цибулі, 200 грам петрушки кореня із зеленню, ½ кг помідор, сіль за смаком. (Можна ще додати тертої моркви і коріння пастернаку по 250 грам)
Овочі нарізати шматочками, додати воду і проварити 40 хвилин. Розкласти по банках в гарячому вигляді і закатати. Перевернути банки, закутати і остудити.
Коріння і гарбуз можна нарізати фігурно. Помідори і цибулю кільцями.

Повидло - асорті з гарбузом.
Беремо овоча 1 кг, ріжемо, додаємо 1,5 кг айви, 1,5 кг персиків, 2,5 кг винограду. Всі компоненти проварюємо окремо і протираємо через сито або друшляк. Пюре змішати, проварити. В кінці додати цукор і уварити до готовності. Розфасувати гарячим і закрутити.
ПОДІЛИСЯ З ДРУЗЯМИ
Категорія: Заготовки на зиму | Додав: Даша (16.10.2012)
Переглядів: 8721 | Теги: заготовки на зиму, овочеві страви, гарбуз, зберігання врожаю, рецепти, солодкі страви | Рейтинг: 1.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Рецепт на день
Кекс морквяний

(солодкі страви)
Борошно 2 ½ склянки
Морква середня 5 - 6 штук
Цукор 1 склянка
Молоко 10 столових ложок
Олія рослинна 2 столових ложки
Розпушувач для тіста 1 столова ложка
Яєчні білки 4 штуки
Сік апельсина 50 - 100 мл
Можна взяти 100 грам сухофрукт
Кекс морквяний


Наші групи

Домашні заготовки

Хвороби рослин
Наприкінці весна та на початку літа пошкоджує смородину та аґрус стовпчаста іржа.
стовпчаста іржа -->

Шкідники рослин
Не пропустіть на своюділянку злісного шкідника – оленку волохату.
оленка волохата

Пошук по тегам
сад (76)
СУП (13)

Цікаво

Статистика

Використання матеріалу, повне або часткове, можливе тільки при наявності активної гіперссилки © 2017 Конструктор сайтів - uCoz