Корисні поради - город, сад, дім.                                                     РУССКИЙ
П`ятниця, 22.08.2014, 11:50
Головна               ПРО МЕНЕ ТА САЙТ, МІЙ ЩОДЕННИК                  | RSS

НОВИЙ РОЗДІЛ САЙТУ УРОКИ РУКОДІЛЛЯ
Розділи сайту

Додано
Особливості вирощування інжиру.
вирощування інжиру

Роботи на серпень
Таблиця сумісності рослин та попередники овочевих культур
таблиця сумісності овочевих рослин

Календар городніх робіт за фазами Місяця на серпень
садово-городні роботи за фазами Місяця

Календар робіт на серпень – сад, город, квітник, виноградник, ягідник
роботи в саду на городі серпень

Домашні заготовки
рецепти домашніх заготовок

Повторні літні посіви.
повторні літні посіви

Пошук

Популярні запити

Меню сайту

Головна » Статті » Заготовки на зиму

Квашення капусти на зиму в домашніх умовах
І знову давайте згадаємо про квашення капусти на зиму в домашніх умовах, поговоримо про рецепт швидкого приготування, по – царському та інші. На півдні цей овоч ще не почали прибирати. А північніше справа пішла. Але не всі можуть зберігати самі головки. Та й часто простіше підготувати смачну страву раніше. Адже деякі рецепти вимагають досить довгого часу. Адже саме тоді овоч придбає необхідну кислинку, просочиться ароматами. Сік стане корисним і ваше квашення капусти на зиму принесе не тільки поживний продукт до столу, але і користь здоров'ю. Адже сік показаний для лікування виразки дванадцятипалої кишки і шлунка.

Рецепт швидкого приготування. Квашення капусти на зиму в домашніх умовах в маринаді.
Це рецепт швидкого приготування. Так що може бути і не на зиму. А раптом гості нагрянуть до кінця тижня, а у вас заготовка закінчується. Або просто вінегрету захотіли зробити в неділю. Тоді вам допоможе оцет і рецепт швидкого приготування. Готова буде через день - два. Але зберігатися може довго.
На трьох літровий бутель у вас піде приблизно 1,5 літра розсолу. Беремо воду, доводимо до кипіння, всипаємо 200 грам цукру, 3 столові ложки солі, кладемо лавровий лист. І як тільки все розчинитися, вливаємо 1,5 столові ложки оцту. Вливаємо в капусту гарячим.
Тому вона повинна бути підготовлена ​​заздалегідь. Нарізаємо головки кубиками і укладаємо в ємність перешаровуючи з кружечками буряка, моркви, нарізаним часником.

Найпростіший рецепт квашення капусти на зиму в домашніх умовах.
Як ви знаєте, якщо овоч нашаткувати, натерти, утрамбувати, то рідина буде виділена сама по собі. А якщо хочеться соковитіше та швидше отримати до столу вітамінний продукт. Зробити це просто.
Шаткуємо качани, дрібніше - смачніше. Тремо моркву, додаємо туди ж і трохи приминаємо. Трамбуємо в банку, каструльку. Щільніше. Заздалегідь зваріть розсіл, щоб охолов. Але і не був холодним - тобто кімнатної температури. Перекип'ятити 1 літр води з 2 столовими ложками солі і 3-ма цукру. Якщо рідини мало, то долийте потім ще так, щоб покрилося все. Не наповнюйте до самого верху. Буде бродити, буде підніматися. Тому я бутель зазвичай не доповідаю сантиметрів на 6-7 до верху. І все ж краще поставити ще в мисочку. Якщо проллється, відправите назад. Бродіння буде активне до 4-х днів. За добу кілька разів протикайте все до дна, щоб виділявся газ.
Готовність ви визначите по закінченню бурління. Тоді накривайте ємність кришкою і відправляйте в прохолодне місце.

Квашення капусти на зиму
 
Квашення капусти на зиму в домашніх умовах способом особливим, з кабачками, помідорами і солодким перцем. Необхідно взяти капустяних головок і розрізати їх на 4 частини так, щоб вони не розпалися. Шматочки (краще не всі відразу) опустити в окріп на 5 хвилин.
Перець очистити від насіння і так само бланшувати в окропі 5 хвилин.
Порізати моркву і кабачок кружальцями. Помідор на половинки. Великі на 4 частини. Зелень нарізується для закваски крупно. Підготувати часник, очистивши його.
Тепер беремо ємність, каструлю або бачок. Овочі (капусту, помідори, перець, кабачок) перемішуємо і вкладаємо в неї шарами, пересипаючи сумішшю моркви, часнику, зелені.
Готуватися розсіл з розрахунку на 1 літр води 2 столові ложки солі. Його прокип'ятити, остудити, а потім влити в овочі. Зверху покласти гніт, прикривши спочатку чистою (не пофарбованою) тканиною або поклавши кришку (тарілку) меншого розміру.
Це соління витримується три доби при кімнатній температурі. Потім виноситися в льох або в холодильник.
На 5 середніх качанів - по кілограму перцю і помідор, кабачок середнього розміру, часнику дві головки, 6 середніх морквин, зелень петрушки, кропу (киндза за смаком), трохи гіркого перцю.

Квашення капусти на зиму в домашніх умовах з пекучим перцем.
Любителям гостренького запропоную рецепт з червоним гострим перцем. Для цього рецепта знадобитися вже готова квашена капуста можна качанами цілими (потрібно розрізати) або четвертушками. Виймаємо її з розсолу і даємо стекти. Готуємо суміш з пропущених через м'ясорубку перців і часнику, з додаванням тертої на крупній терці моркви. Ця суміш повинна постояти годину. Натираємо підсохлі четвертинки сумішшю, обвалюючи з усіх боків. Дати полежати.
Тим часом беремо капустяний розсіл, кип'ятимо. За 1 хвилину до вимикання кладемо лавровий лист, чабер і базилік, зелень петрушки і кропу в нарізаному вигляді. Після охолодження заливаємо укладені в посуд і натерті четвертинки. Зверху придавити гнітом.
Витримуємо до готовності тиждень в прохолодному місці. Зберігати так само не в теплі.

На 5 кг капусти - 2 невеликих червоних пекучих перчини, 2 великі головки часнику, 1,5 кг моркви, лаврового листа 4 штуки, зелені кропу, чебрецю, базиліку, петрушки по 50 грам. Можна дати ще й трохи насіння кропу.

Якщо ви раптом захочете приготувати таке квашення капусти не з заготівлі, а зі свіжого овоча, то замість розсолу беріть воду з додаванням солі. На літр води 1 - 2 столові ложки солі.

Царське квашення капусти на зиму в домашніх умовах (з грибами).
Начебто нічого особливого, але рецепт царський. А все через гриби. Краще взяти маринованих рижиків. Але на крайній випадок згодяться й інші.
Шаткуємо і перетираємо з сіллю капусту, на 1 кг 20 грам. Додаємо тертої моркви. Трамбуємо і квасимо як зазвичай, у теплому місці. Для аромату покласти в марлечку насіння кмину, кропу, анісу. Можна кілька в різні місця діжки, каструлі. Коли продукт буде готовий, то вузлики вийняти і додати на 1 кг 100 грам рижиків маринованих. Перемішати і відправити на зберігання.

А також читайте рецепти, як квасити капусту в домашніх умовах ще одним простим способом та з яблуками, з журавлиною або брусницею, в пряному маринаді, з болгарським перцем.
ПОДІЛИСЯ З ДРУЗЯМИ
 
Категорія: Заготовки на зиму | Додав: Даша (06.11.2013)
Переглядів: 2778 | Теги: зберігання врожаю, овочеві страви, рецепт, заготовки на зиму | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email:
Код *:
Рецепт на день
Млинці з припіком

(страва з борошна) 
Млинці улюблена багатьма страва. Рецепти бувають різними, наприклад з припіком (з добавками). 
Тісто готуєте будь-яким звичним для вас способом. Може воно бути як з пшеничного, так із гречаного борошна або суміші. Головними тут будуть суміші для печення. 
Як приготувати припік. Це може бути різна суміш, ось кілька. 

Млинці з припіком


Наші групи

Домашні заготовки

Хвороби рослин
Чому сохнуть черешні?
 хвороба вертицильозне в’янення кісточкових дерев

Шкідники рослин
Сливова плодожерка
 шкідник кісточкових сливова плодожерка

Пошук по тегам
сад (75)
СУП (13)

Цікаво

Статистика

Використання матеріалу, повне або часткове, можливе тільки при наявності активної гіперссилки © 2014 Конструктор сайтів - uCoz