Корисні поради - город, сад, дім.                                                     РУССКИЙ
П`ятниця, 03.05.2024, 05:08
Головна               ПРО МЕНЕ ТА САЙТ, МІЙ ЩОДЕННИК                  | RSS

НОВИЙ РОЗДІЛ САЙТУ УРОКИ РУКОДІЛЛЯ
Розділи сайту

Пошук

Популярні запити

Меню сайту

Головна » 2012 » Січень » 7 » Різдвяна індичка під соусом
13:42
Різдвяна індичка під соусом
( різдвяні страви)

Тушка індички
Цибуля 1 штука
Лимон або апельсин ½ штуки
Масло вершкове 25 грам
Шавлія, розмарин, чебрець

Для соусу:
Серце, печінка, шлунок індички
Морква 1 штука
Селера 1 штука
Цибуля 2 штуки
Часник 2 зубчики
Борошно 25 грам
Вино біле 150 грам

Індичка повинна бути не холодною, кімнатної температури. Натерти тушку зеленню всередині. Цибулю натерти на тертці й змастити нею так само всередині черевця м'ясо. Видавити сік з цитруса, обмазати індичку зовні, залишки лимона (апельсина) покласти всередину. Нехай полежить 30 хвилин. Потім намазати шкіру птиці розм'якшеним вершковим маслом. І наостанок обмазати всю тушку зовні та всередині сумішшю перцю й солі.

Поставити в розігріту духовку години на 2. Поливайте її періодично витікаючим соком.
Через 2 години, тушку вийняти, сік злити, індичку обернути фольгою і знову поставити в духовку. Готовність визначаємо, протикаючи тушку в самому товстому місці. Сік, що витікає, повинен бути прозорим.

Готове м'ясо вийняти з духовки, але фольгу не знімати хвилин 40 - 60.

Для соусу робимо бульйон з потрухів і овочів (розрізані навпіл морква, селера, цибуля). Беремо трохи витеклого жиру ( дивлячись якої жирності хочете отримати соус) і на ньому злегка обсмажуємо борошно. Потім вводимо бульйон, вино й варимо до загустіння. В кінці додаємо товчений часник. Подається соус до індички окремо в соуснику.
ПОДІЛИСЬ З ДРУЗЯМИ
Переглядів: 1034 | Додав: Даша | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Рецепт на день
Кекс морквяний

(солодкі страви)
Борошно 2 ½ склянки
Морква середня 5 - 6 штук
Цукор 1 склянка
Молоко 10 столових ложок
Олія рослинна 2 столових ложки
Розпушувач для тіста 1 столова ложка
Яєчні білки 4 штуки
Сік апельсина 50 - 100 мл
Можна взяти 100 грам сухофрукт
Кекс морквяний


Наші групи

Домашні заготовки

Хвороби рослин
Наприкінці весна та на початку літа пошкоджує смородину та аґрус стовпчаста іржа.
стовпчаста іржа -->

Шкідники рослин
Не пропустіть на своюділянку злісного шкідника – оленку волохату.
оленка волохата

Пошук по тегам
сад (76)
СУП (13)

Цікаво

Календар

Статистика

Використання матеріалу, повне або часткове, можливе тільки при наявності активної гіперссилки © 2024 Конструктор сайтів - uCoz