( рибні страви) Короп 1 кг Цибуля 600 грам Масло рослинне 3 столові ложки Борошно 1 столова ложка Цукор 1 столова ложка Оцет 2 столові ложки Перець гіркий мелений Перець духмяний горошок Гвоздика
Коропа випатрати, промити, розрізати вздовж хребта на дві частини. Потім розрізати на порційні шматки, посолити, поперчити, обваляти в борошні й обсмажити на олії.
Цибулю нарізати, злегка обсмажити на олії. Кладемо половину цибулі в казан, глибоке деко, додаємо перець, лавровий лист, гвоздику, оцет і цукор. Потім викладаємо шар риби. Зверху висипаємо другу половину цибулі, заливаємо бульйоном. Бульйон треба зварити попередньо з голови й обрізаних плавців. Коропа тушкуємо до готовності на середньому вогні. Подавати можна з картоплею, поливши соком з цибулею, отриманим від смаження. Посипаємо зеленню петрушки.
|