( страви з картоплі, овочеві страви)
Картопля 1 кг
Борошно 4 столові ложки
Яйця 2 штуки
Молоко 3 столових ложки
Жир 3 столових ложки
Кисіль:
Чорнослив 70 грам Цукор 3 столові ложки
Крохмаль 3 столові ложки
Вода 2 склянки
Відварити картоплю, розім'яти. У пюре додати борошно, яйця, молоко, посолити, розмішати. З маси формувати оладки товщиною 1 см, обсмажити в жирі з обох сторін. При подачі полити густим чорносливовим киселем.
Кисіль з чорносливу.
Промитий чорнослив залити водою, варити до тих пір, поки він не стане м'яким. Протерти в пюре чорнослив (збити блендером), ввести цукор, додати відвар і довести до кипіння. Крохмаль розвести холодною кип'яченою водою, влити тонкою цівкою помішуючи, в киплячу рідину з чорносливом. Довести до кипіння, зняти з плити.
|