( страви з капусти, овочеві страви)
Капуста білокачанна 1 кг
Молоко 2 склянки
Жир 3 столові ложки
Рис ¾ склянки
Гриби сушені 50 грам (200 грам свіжих)
Сметана ½ склянки
Яйця 2 штуки
Цибуля 2 середніх
Зелень петрушки 1 столова ложка
Сухарі 1 столова ложка
Капуста нарізати невеликими кубиками, тушкувати в частині молоці до готовності. Гриби відварити, вийняти з бульйону, обсмажити. Рис припустити в другій частині молока з грибним відваром, заправити обсмаженою цибулею, грибами, зеленню, посолити.
У каструлю, змащену жиром, покласти тушковану капусту, шар заправленого рису, шар капусти, шар рису. Останнім повинен бути шар капусти. Зверху полити розмішаними яйцями, посипати сухарями, поставити в духовку запікатися. Капусту при подачі полити сметаною.
|