Корисні поради - город, сад, дім.                                                     РУССКИЙ
П`ятниця, 26.04.2024, 17:21
Головна               ПРО МЕНЕ ТА САЙТ, МІЙ ЩОДЕННИК                  | RSS

НОВИЙ РОЗДІЛ САЙТУ УРОКИ РУКОДІЛЛЯ
Розділи сайту

Пошук

Популярні запити

Меню сайту

Головна » 2012 » Січень » 3 » Бігос (польська страва)
21:00
Бігос (польська страва)
( різдвяні страви)
 
Капуста квашена 1,5 кг (або квашеної 1 кг і свіжої 500 грам)
Свинина 500 грам
Яловичина 800 грам
Ребра свинячі 500 грам
Ковбаса копчена ароматна 500 грам
Бекон 300 грам
Цибуля ріпчаста 2 штуки
Яблуко 1 штука
Зелень селери 1 столова ложка
Помідор або томат-пюре 1 столова ложка
( за бажанням) Грибів кілька штук
( за бажанням) Чорнослив 3 - 5 штук
( за бажанням) Вино червоне 150 грам
Сіль
Запашні трави та прянощі за смаком - лавровий лист, запашний перець, кмин, чебрець, мелений чорний перець

Ця страва традиційно подається в Польщі на Різдво. Основний компонент бігосу - м'ясо та капуста ( квашена або в суміші зі свіжою). Так само можуть додаватися й інші компоненти, наприклад, томати, гриби, червоне вино, чорнослив.

М'ясо за добу до приготування нарізати, натерти спеціями, покласти в холодне місце на ніч.
На наступний день м'ясо тушкувати у воді або приготованому для цієї мети бульйоні (м'ясному, грибному, овочевому). Якщо потрібно, то бігос присолюємо.

Квашену капусту для бігосу промити теплою водою, додати порізане яблуко, трохи води й протушкувати. Потім додати цибулю, гриби і, якщо ви брали ще й свіжу капусту, то нашаткувати її та додати також. Тушкуємо далі.

Ковбасу й бекон порізати, обсмажити на невеликій кількості жиру.

У майже готову капусту додаємо тушковане м'ясо, обсмажені копченості, чорнослив (за бажанням), вино червоне (за бажанням), томатне пюре або помідор, зелень селери. Солимо на смак, можна дати й чорного меленого перцю. Доводимо до готовності бігос на повільному вогні.
ПОДІЛИСЬ З ДРУЗЯМИ
Переглядів: 1156 | Додав: Даша | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Рецепт на день
Кекс морквяний

(солодкі страви)
Борошно 2 ½ склянки
Морква середня 5 - 6 штук
Цукор 1 склянка
Молоко 10 столових ложок
Олія рослинна 2 столових ложки
Розпушувач для тіста 1 столова ложка
Яєчні білки 4 штуки
Сік апельсина 50 - 100 мл
Можна взяти 100 грам сухофрукт
Кекс морквяний


Наші групи

Домашні заготовки

Хвороби рослин
Наприкінці весна та на початку літа пошкоджує смородину та аґрус стовпчаста іржа.
стовпчаста іржа -->

Шкідники рослин
Не пропустіть на своюділянку злісного шкідника – оленку волохату.
оленка волохата

Пошук по тегам
сад (76)
СУП (13)

Цікаво

Календар

Статистика

Використання матеріалу, повне або часткове, можливе тільки при наявності активної гіперссилки © 2024 Конструктор сайтів - uCoz