Баранина 1 кг Рис 1 склянка Цибуля 3 штуки (невеликого розміру)
Морква 1 штука
Масло вершкове 3 столові ложки
Петрушка 1 невеликий корінь
Зелень петрушки
Лавровий лист, запашний перець
Бульйон (буде після відварювання м'яса) 2 ½ склянки
Соус:
Бульйон 2 ½ склянки
Часник 2 зубчики
Борошно 1 столова ложка
Масло вершкове 1 столова ложка
Добре промиту баранячу грудинку, відварити до напівготовності. При варінні додати 1 цибулину, моркву, корінь петрушки, лавровий лист, запашний перець - це поліпшить аромат і смак. Також посолити. Коли баранина буде наполовину готова, необхідно відокремити її від кісток, нарізати кубиками середнього розміру.
Рис змішати з м'ясом, долити бульйон, додати нарізану цибулю, вершкове масло (3 ложки). Варити на плиті 10 хвилин, потім поставити в духовку, тушкувати до готовності, накривши кришкою.
Готуємо соус. Борошно трохи обсмажити на маслі, розвести бульйоном, в якому варилася баранина, проварити до загустіння. Процідити, щоб не було грудочок або збити блендером, заправити товченим часником.
При подачі на стіл полити соусом і посипати зеленню петрушки.
|