(солодкі страви, з борошна) Для закритого пирога з яблуками беремо Муки 3 склянки цукру Сметани 100 грам Масла вершкового 200 грам Сахара 200 грам Яблук 1 -1,5 кг Яйце 1штука Тертої булки 30 грам Кориці 20 грам
Зі сметаною розтирається вершкове масло до піни, поступово додається борошно і замішується тісто на пиріг. Добре вимішане тісто розділити на дві частини. Одну розкачати і покласти у змащену сковороду, заводячи на стінки тісто у формі бортиків.
Начинка для пирога. Яблука очистити від шкірки і серцевини, дрібно нарізати або натерти на крупній тертці. Фрукти перемішати з цукром і корицею.
Тісто, викладене в сковороду, посипати тертою булкою і викласти на нього підготовлену яблучну начинку. З другого шматочка тіста розкачати друге коло і накрити ним викладену начинку, защипуючи краї. Виходить закритий пиріг з яблуками. Його зверху необхідно змастити яйцем і посипати цукром. Випікати при помірній температурі в духовці.