Борошно гречане 2 столові ложки Яйце 1 штука Молоко або вода 1/2 склянки
Начинка: Сир 600 грам Яйце 1 штука Сметана 2/3 склянки Цукор 1/2 склянки Масло вершкове 2 столові ложки
У киплячу воду або молоко додати сіль, засипати борошно, добре вимішуючи, заварити тісто. Готуємо начинку. Сир протерти, щоб не було грудок, додати цукор, сирі яйця добре вимішати.
Тісто беремо невеликими шматочками, на долоні робимо тонкий круглий коржик, на середину кладемо начинку, робимо вареник напівкруглої форми.
Вареники варити в підсоленій воді до готовності, хвилин 10. При подачі на стіл гарячі вареники полити маслом і подати окремо сметану.
|