(солодкі страви, з борошна) Для пончиків Борошно 2 склянки Яйце 1 штука Молоко або вода 1,5 склянки Дріжджі 15 грам Цукор 1 чайна ложка Цукрова пудра для посипання Масло рослинне для обсмажування
Ці пончики готують із дріжджового тіста. Для нього розводять дріжджі в теплому (не гарячому) молоці або воді, до них додають цукор і сіль (щіпку). У борошно вливають розведену рідину. Все розмішують, щоб не було грудочок. Масу ставлять у тепле місце, щоб вона підійшла.
Потім готове тісто береться столовою ложкою (перед забором тіста кожен раз можна вмочати ложку у воду, так воно не буде приставати) і викладати на сковороду з розігрітим жиром. Жиру багато не наливати, а то пончики наситяться жиром. Не класти на холодну сковороду. Смажити до готовності з обох сторін.
Після зняття зі сковороди пончики (присканці) посипати цукровою пудрою.