(другі страви)
Рис 1 склянка Вода 3 склянки
Молодий зелений горошок (можна консервований) 1 склянка
Масло рослинне або жир 2 столові ложки
Цибуля 2 штуки (велика)
Часник 3 - 4 зубчики
Сіль
Імбир порошком або подрібненого трохи
Червоний пекучий перець на кінчику ножа
Гвоздика
Кориця
Кардамон 2 штуки
Одну цибулину порізати півкільцями, часник дрібно нашаткувати і все обсмажити на жиру чи олії. Коли колір стане золотавим, додати рис, спеції, зеленій горошок і все злегка обсмажити, не пересушуючи. Якщо ви будете брати горошок консервований, то додайте його в кінці варіння, не обсмажуючи.
Як тільки рис стане злегка матовим, залийте суміш киплячою водою, можна бульйоном. Доведіть до кипіння, накрийте кришкою і тушкуйте плов на повільному вогні, поки рис не вбере рідину. Потім можна укутати і нехай він ще дійде, а можна цього і не робити.
При подачі на стіл плов із зеленим горошком посипають обсмаженою цибулею. (Це наша друга цибулина.)
|