Очистити яблуко та айву від шкірки і кісточок, нарізати кубиками. Родзинки промити і додати до фруктів.
Взяти качатницю або каструлю з товстим дном. Казан не підійде, тому що у нього кругле дно, а нам все необхідно викладати шарами. Змастити дно невеликою кількістю масла, на дно покласти скибочки гарбуза без шкірки. Потім насипається 1/3 частина рису. Потім половина фруктової суміші. Потім ще 1/3 частина рису і знову фрукти. Потім засипаємо та вирівнюємо останню частину рису і поливаємо розтопленим маслом.
Окремо закип'ятити воду і посолити або підсолодити її на смак. Дивлячись яку страву ви бажаєте отримати - солодку або солону. Цю воду залити на плов таким чином, щоб верхній шар рису був прикритий. Качатницю (каструля з товстим дном) накрити кришкою, варити на слабкому вогні близько години.