(страви з картоплі) Для приготування картопляного тіста для пиріжків знадобляться Масло вершкове 25 грам Борошно 75 грам Картопля 700 грам Яйця 3 штуки
Для начинки: Капуста свіжа (можна навпіл з квашеної)
Або: Шпик Ріпчаста цибуля
Або Гриби
Картопляне тісто приготувати таким же способом, як і на крокети з картоплі. З нього сформувати коржі. На їх серединку викласти підготовлену заздалегідь начинку з тушкованої капусти. Капусту для тушкування можна брати не тільки свіжу. Хороші вийдуть пиріжки якщо взяти половину квашеної капусти та злегка обсмажити. Так само можна приготувати начинку з подрібнених смажених грибів або обсмажених разом шпику і цибулі. Підбирайте те, що вам подобається.
Паляничку з начинкою защипнути, щоб вийшло щось на зразок пиріжка. Вмочити в збитий білок і обваляти в панірувальних сухарях. Обсмажити з обох сторін, щоб була скоринка. Подавати з томатним або сметанним соусом як самостійну другу страву.