(страви з картоплі)
Для приготування крокетів з картоплі беремо: Яйця 3 штуки Картопля 700 грам Цибулина 1 штука Борошно 75 грам Масло вершкове 25 грам Сухарі панірувальні Масло рослинне
Очищену картоплю відварити в підсоленій воді, відцідити і продавити, щоб вийшло пюре. На вершковому маслі обсмажити дрібно нарізану цибулю. Змішати з картопляним пюре, додати жовтки, борошно. Якщо ще необхідно, то підсолити за смаком, можна поперчити.
Чайною ложкою з картопляної крокетної маси формуються кульки. Крокети - кульки обваляти в панірувальних сухарях, вмочити в збитий білок і знову обваляти в сухарях. Смажити у великій кількості рослинного масла (у фритюрі).
Крокети з картоплі подавати до столу поливши розтопленим вершковим маслом. Можна з томатним або грибним соусом.
|