(солодкі страви, з борошна) Мантульки це невелике печиво. Для нього буде потрібно Борошно 400 грам Масло вершкове 200 грам Цукор 1 стакан Жовтки 4 штуки Мигдаль 200 грам (горіхи)
Масло вершкове розтопити і влити в просіяне борошно. Мигдаль ошпарити. Очистити шкірку, підсушити на сковороді або в духовці. Потім подрібнити. Цукор розтирається з жовтками, вводитися мигдаль, маса виливається в борошно з маслом.
Тісто необхідно вимісити, розкачати в пласт товщиною пів сантиметра. Спеціальними формочками вирізають фігурки. Якщо їх немає то поріжте ножем на квадратики або вирізайте кружечки склянкою, чаркою. Але краще робити печива невеликого розміру. Їх викласти на змащене деко або покрите промасленим папером. Верх кожного печива змастити розмішаним яйцем і посипати подрібненим мигдалем. Випікається близько 15 хвилин.