( страви з капусти, овочеві страви) Капуста квашена 2 - 3 склянки Яйця 2 штуки Борошно Перець за смаком
Квашену капусту відтиснути, якщо дуже кисла, то промити і добре віджати. Додати розмішані яйця. Поперчити за смаком. Муки додати небагато, тільки щоб ввібрати зайву рідину, ложок 2-3. Все добре ще раз вимішати. На розігріту сковороду налити трохи олії, викладати столовою ложкою оладки з капусти. Обсмажувати з обох сторін. Можна подати зі сметаною.
Точно так само можна приготувати оладки з сирої капусти, але її бажано тонко нашаткувати. Тоді оладки вийдуть більш акуратними, маса буде однорідною.
Густоту і в'язкість регулювати кількістю яєць та борошна.