Мед 4 столові ложки Борошно 1 1/2 склянки Масло вершкове 2 столові ложки Цукор 1 склянка Яйця 3 штуки і 3 жовтки Сода 1 чайна ложка Цедра 1-го лимона Кориця 1 чайна ложка Гвоздика 1 чайна ложка (за смаком, можна не додавати)
Борошно просіяти, покласти злегка розм'якшене масло та перетерти, щоб вийшла масляна крихта. Потім додати жовтки і яйця змішані з цедрою лимона та содою, корицю, гвоздику, мед, цукор, і все ретельно перемішати. Масу добре і довго розмішувати, щоб вийшло однорідне тісто. Це може зайняти до 20 хвилин.
Отримане медове тісто розкачати завтовшки в півпальця, вирізати формочками пряники або просто порізати на квадратики. Медові пряники робити невеликими. Їх укладають на змащений лист і випікають в духовці.
|