Молоко підігріти до 30 ˚ С, розвести дріжджі, додати цукор і сіль. Покласти розмішані яйця, просіяне борошно. Замішати густе тісто, поставити в тепле місце на 2 години, щоб воно підійшло. Після цього гречане тісто знову підмісити, знову поставити підходити. Тісто покласти на посипану борошном поверхню, розділити на дві частини, розкачати в ковбаски. Жаровню застелити пекарським папером або просто змастити маслом, жиром і дати підійти в теплому місці.
Через кожні 2 - 3 см злегка надрізати ці ковбаски змазаним рослинним маслом ножем поперек (зробити поперечні надрізи). Випікати в духовці. Готові гречаники змастити зверху обсмаженою олією, розрізати по надрізам на шматочки. Можна подавати зі сметаною.