(пісні страви) Перловка 50 грам Пшенична крупа 50 грам Пшоно 50 грам Ячна крупа 50 грам Томатний соус або розведена томатна паста Листя капусти Морква 1-2 штуки Цибуля ріпчаста 1-2 штуки
Листя капусти приварюють до часткового розм'якшення. Кожен вид крупи відварити окремо. Перловка зазвичай варитися довше. Але якщо у вас перловка з розплющеними зернами, то всі крупи можна змішати. Висипати в стакан суміш і проміряти об’єм. Залити трьома частинами окропу і злегка проварити, посолити. Потім посуд укутати. Крупи розбухнуть.
Моркву та цибулю обсмажити на рослинній олії, змішати з крупами. Начинити листочки капусти, загорнути, скласти в посуд і тушкувати до готовності в томатному соусі. Можна додати приправ. До готовності дійде приблизно через 15 хвилин. При подачі на стіл можна посипати зеленню.
Якщо готувати такі голубці не як пісну страву, то можна овочі обсмажувати на салі.
|