( страви з капусти, овочеві страви) Капуста свіжа білокачанна 1 кг Пшоно 1 склянка Морква 2 штуки Цибуля 1 штука Сало 25 грам Борошно 1 столова ложка Томат-пюре 2 столові ложки Сметана 3 столові ложки Жир 1 столова ложка Бульйон 1 склянка Перець мелений гіркий
З капусти вирізати качан, зняти верхні покривні листки, ошпарити окропом, щоб листки добре відділялися і їх можна було закручувати. Грубі жилки зрізають.
Пшоно промити, залити окропом і залишити в закутаній посуді до розбухання. Можна просто відварити і потім відкинути на сито, щоб зайва рідина стікла. Співвідношення на склянку крупи 3 склянки рідини. На салі обсмажити подрібнені моркву і цибулю, заправити перцем, посолити. Піджарку додати до вареного пшона.
Підготовлену начинку кладемо на капустяні листки, загортаємо конвертиком, трубочкою. Дно казана змастити жиром, скласти голубці, залити підливою. Тушкувати до готовності.
Підлива для заливки голубців. Борошно обсмажити на жиру, додати томат, бульйон (можна заздалегідь зварити трохи з овочів) або розвести водою, сметану, проварити, посолити за смаком.
|