Порося Печінка, серце, нирки, легені поросяти Гречана крупа Яйця Масло вершкове (небагато)
Порося замочити в холодній воді на 2-3 години. Просушити. Зварити розсипчасту гречану кашу. Можна просто залити ½ склянки крупи 1,5 склянки окропу. Нехай постоїть, набубнявіє. Зварити й порізати яйця. Буде смачно, якщо взяти яєць побільше. Лівер (нирки, серце, печінку, легені) пропустити через м'ясорубку.
Змішати гречану кашу, лівер, вершкове масло, рубані яйця. Цією начинкою нафарширувати порося, зашити черевце нитками. Випікати в гарячій духовці, поливаючи через 15 хвилин соком, який буде виділятися.
Так само перед випічкою можна обмазати житнім тістом, але тонко. Але це за бажанням. Перед подачею на стіл нитки потрібно витягнути.
|