( різдвяні страви) Рис 170 грам (гранована склянка до смужки, тобто неповна) Води 3 об'єму від рису (тобто 3 неповні склянки) Мед 50 грам (або цукор) Родзинки 50 грам
Рис насипати в каструльку, залити гарячою водою, довести до кипіння. Кип'ятити 5 хвилин на середньому вогні. Всипати промиті родзинки. Як тільки закипить, зняти з вогню, укутати. Хвилин через 30 ваш рис буде готовий. Якщо у вас мед густий, то введіть його в ще не остигнула кутю. А якщо мед рідкий, то в холодну. Добре перемішайте, викладіть в тарілку. Кутя готова.
Кутю тепер частіше варять з рису. Хоча раніше ці різдвяні страви готували з пшениці. Іноді використовують ячмінь, пшоно.