( різдвяні страви)
Тушка індички
Масло вершкове 2 столові ложки
Селера 1 корінець
Цибуля 1 штука
Петрушка 1 столова ложка
Шавлія 1/2 столової ложки Майоран 1 / 2 чайної ложки Естрагон ½ чайної ложки
Сіль ½ чайної ложки
Батон черствий 2 шматочки
Морква 2 штуки середніх
Кабачок (невеликий) або декілька картоплин
Гриби свіжі нарізані на шматочки 1 склянка
Обсмажити на олії нарізану цибулю та натертий корінь селери до м'якості. Змішати шавлію, майоран, сіль, естрагон, петрушку. У миску покласти кубики хліба, моркви, грибів, цукіні (або картоплю), додати суміш трав, добре перемішати. Цією овочевою начинкою нафарширувати індичку. Черевце зашити нитками. Ніжки зв'язати.
На змащену жиром жаровню покласти тушку індички черевцем вгору. Смажити в духовці, поки сік з проколу не стане прозорим. Можна готувати у фользі. Перед подачею нитки з індички, начиненої овочами, зрізати.
|