(солодкі страви) Муки 3 склянки
Сметани ½ склянки
Жовтки 3 штуки
Цукру 1 столова ложка
Солі ¼ чайної ложки
Рома, коньяку чи горілки 2 столові ложки
З борошна, жовтків, сметани, солі, цукру, рому замісити тісто на вергуни. Розкачати пласт товщиною 2-3 мм, нарізати смужки довжиною 12см і шириною 4 см. Переплести між собою по 2 або 3 смужки. Кінці закріпити, щоб вергуни не розкрутилися. Гарними вони будуть при нарізанні смужок зубчастим коліщатком для тіста.
Вергуни смажити в розігрітій жиру або рослинній олії. Краще підібрати не глибоку та широку сковороду. Після зарум'янювання викласти на тарілку й посипати цукровою пудрою.
|