(Солодкі страви) Борошно 2 ½ склянки Яйця 3 штуки Цукор 3 столові ложки Цукрова пудра Масло вершкове 2 столові ложки Молоко 3 столові ложки Ром 1 чайна ложка (або есенція з горілкою, можна зробити з ваніллю) Мигдаль 12 штук (ядра абрикос)
Цукор і яйця збити, додати розтоплене масло, ром, молоко, тертий мигдаль. Поступово додаючи борошно, вимісити тісто для вергунів.
Тісто розкачати тонко, вирізати смужки. Добре використовувати для вирізки зубчасте коліщатко. Переплести між собою в косичку по три смужки, можна зробити в середині смужки проріз і вивернути через неї краї в протилежному напрямку. А можна просто смажити ці смужки. Смажити хмиз у розігрітому жиру, рослинній олії на фритюрі. Готові вироби вийняти з жиру, укласти на тарілку і посипати цукровою пудрою.