(страви з черствого хліба) Залишки черствого хліба можна застосувати для приготування різних блюд. Наприклад, приготувати його в курагою. Хліб житній 1/2 буханки Вода 1,5 склянки Курага 1 склянка Цукор 1,5 столової ложки Кислота лимонна на кінчику ножа Вершки 0,5 склянки Пудра цукрова 1 столова ложка
Скибочки черствого хліба підсушити в духовці і перемолоти.
У холодній воді замочить промиту курагу на 3 години, потім проварити до м'якого стану і протерти разом з залишеною від варіння рідиною.
З'єднати абрикосове пюре, мелені сухарі, лимонну кислоту. Масу збити, викласти в вазочки і прикрасити зверху збитими вершками і посипати цукровою пудрою. Тертий хліб з курагою готовий до подачі.