(М'ясні страви зі свинини) Ребра свинячі 600 грам Масло вершкове 2 столові ложки Рис 2 / 3 склянки Цибуля 1 середня Коріння моркви та петрушки по 1 невеликому (або половинки) Перець духмяний
Для підливи: Масла вершкового 1 столова ложка Борошна 1 столова ложка Бульйон 1,5 склянки
Свинячі ребра нарізати невеликими довгастими шматочками, покласти в окріп, посолити, додати цілу цибулину та коріння моркви, петрушки, перець запашний й варити до напівготовності. Потім шматочки ребер вийняти. Рис відварити в підсоленій воді та відкинути на друшляк. Можна залити окропом рис, посолити, довести до кипіння, зняти з вогню (на 1 частина рису 3 частини води) і дати постояти, обгорнувши посуд тканиною. У посуд покласти кілька шарів зі свинячих ребер і рису таким чином, щоб зверху був рис. Все залити бульйоном і вершковим маслом, поставити в духовку на 25 - 30 хвилин. При подачі полити підливою. Підлива для свинячих реберець з рисом. На маслі злегка підсмажити борошно, розвести бульйоном, отриманим при варінні ребер, і проварити до загустіння. Посолити.
|