(М'ясні страви - зі свинини) Свинина 600 грам Булка черства 80 грам Чорнослив 250 грам Цукор 2 столові ложки Масло вершкове 1 столова ложка Оцет ½ склянки Сіль 1 чайна ложка Вода 1 склянка (для чорносливу) і 3 склянки (для свинини) Перець духмяний, лавровий лист
Свинину порізати на середні шматочки, посолити й обсмажити на розігрітому жирі до рум'яного кольору. М'ясо покласти в каструлю, додати оцет, 3 склянки води, лавровий лист і запашний перець. Тушкувати до готовності під кришкою, періодично перевертаючи, щоб не пригоріло.
Чорнослив промити та відварити в 1 склянці води. Протерти через друшляк, сито, подрібнити у блендері. Черствий хліб натерти на тертці, злегка обсмажити на маслі та з'єднати з чорносливом. Цю масу розвести бульйоном від свинини, додати цукор. Все проварити. Готову свинину нарізати тонкими шматочками та залити соусом із чорносливу. На гарнір до цієї страви з свинини подати смажену картоплю.