( перші страви, страви їх черствого хліба)
Кістковий або інший бульйон (можна овочевий) 1,5 літра
Масло вершкове 50 грам
Борошно 2 столові ложки
Черствого хліба 300 грам
Сметани ½ склянки
Сіль, кмин
Нарізаємо скибочками черствий хліб, відварюємо у воді (бульйоні). Хліб повинен придбати таку консистенцію, що його можна буде протерти через друшляк. Протираємо його.
У протерту масу додати рідину, в якій хліб варився. Посолити та поперчити, додати вершкове масло. Якщо суп занадто рідкий, то ввести муку, пасеровану на вершковому маслі. Заправити сметаною.
Якщо варили хліб на воді, то можна для поліпшення смаку додати шматочки шинки, ковбаси.
|