(перші страви, супи)
Горох сушений 300 грам
Яловичина з кістками 500 грам
Лук-порей 1 штука
Морква 1 штука
Корінь селери 1 штука
Корінь петрушки 1 штука
Борошно 1 столова ложка
Вершкове масло 1 столова ложка
Лавровий лист, перець чорний горошком, сіль
Замочити горох. Варимо м'ясо - кістковий бульйон. У нього додаємо розрізані навпіл або цілі коріння моркви, петрушки, селери, підсолюємо за смаком. Доводимо до готовності. За 5 хвилин до вимкнення кинути лавровий лист і перець. Процідити, коріння перетерти в пюре.
Горох зварити та протерти в пюре. У проціджений бульйон додати горох, протерті овочі, довести до кипіння. Спасерувати борошно на вершковому маслі й ввести в суп. Довести до кипіння.
Подають суп - пюре гороховий з грінками.
|