(перші страви) Для приготування супу перлового з грибами потрібно взяти такі компоненти: Вода 8 склянок Крупа перлова 100 грам Гриби сушені (свіжих беремо більше) 100 грам Картопля 1 кг Морква 1 штука Корінь петрушки 1 штука Цибуля ріпчаста 1 штука Сметана 1/2 склянки Масло вершкове 2 столові ложки Борошно 1 столова ложка Квас буряковий 1 склянка Горошини гіркого перцю
На вершковому маслі злегка обсмажити дрібно нарізані цибулю, моркву, петрушку. Окремо обсмажити борошно.
Відварити до готовності у воді цілі гриби. Потім вийняти, нарізати. В процідженому відварі варити картоплю, нарізану кубиками. Через 20 хвилин додати гриби, перлову крупу (якщо вона не швидкого приготування, то її попередньо довести до напівготовності в окремому посуді), обсмажені овочі.
В кінці приготування додати обсмажену муку, квас, перець горошком, посолити.
Готовий перловий суп з грибами подають, заправляючи сметаною. Можна посипати зеленню петрушки.