(солодкі страви) Цей торт - сметанник дуже простий у приготуванні. Тісто: Сметана 100 - 150 грам Яйця 2-3 штуки Борошно Цукор 1 склянка Сода 1/2 чайної ложки Какао 1 столова ложка Родзинки або горіхи
Глазур: Молоко 3 столових ложки Цукор 3 столових ложки Какао 1 столова ложка Масло вершкове 50 грам
Крем: Сметана 100 грам Цукор 100 грам
Робимо тісто. Яйця перемішати з цукром, додати сметану, соду, пару ложок борошна. Розділити масу на дві частини. В одну додати какао, перемішати і ввести борошна стільки, щоб тісто було по густоті як сметана. Вилити на змащену сковороду або деко і запекти в духовці. У другу половину тіста додати горіхи або родзинки, можна просто ваніль, довести борошном до консистенції сметани, добре вимішуючи. І також запекти. Вийде два коржі.
Кожен корж, приготований для сметанника розрізати навпіл довгим ножем. Змастити шари кремом, перекласти чергуючи світлий і темний корж сметанника. Крем готується зі збитої сметани з цукром.
Зверху торт покрити глазур'ю. Глазур готувати таким чином. Какао, молоко і цукор розігріти на маленькому вогні, помішуючи, щоб вийшла однорідна маса. Злегка остудити і додати вершкове масло. Розмішати, дати охолонути. Отриманою глазур'ю покрити зверху сметанник.
|