(солодка страва з сиру) Для сирних плюшок підготувати сирне тісто. Сир 250 грам Яйця 2 штуки Масло вершкове або маргарин 100 грам Цукор 3 столові ложки Борошно 4 столові ложки Джем або густе варення 150 грам
З борошна, сиру, яєць, масла, цукру і дрібки солі замісити тісто. Причому сир бажано попередньо розім'яти, щоб не було потім грудочок. Залишити тісто на 20 хвилин, накривши серветкою.
Розкачати в пласт товщиною 0,5 см і вирізати кружальця. Їх діаметр повинен бути близько 15 см. На кожен корж покласти трохи джему, краї заліпити як у ватрушки. Викласти на змащене деко, обмазати яйцем і поставити в духовку запікатися. Вогонь повинен бути середнім. Часу піде близько 20 хвилин.
Сирні плюшки часто подають з ряжанкою, кефіром або молоком.
|