( салати)
Цікаве поєднання вийде при змішуванні в салаті смаків цвітної капусти та вишень (фруктів). Вишні 0,5 кг Капуста цвітна 1 кг Морква 4 штуки Горіхи волоські 4 штуки Сметана або майонез 1 склянка Часник 4 зубчики Зелень
Розібрану на суцвіття капусту варити в підсоленій воді хвилин 5 - 7. Відцідити і охолодити.
Відварену до напівготовності моркву почистити і нарізати брусочками.
З помитих вишень вийняти кісточки.
Підготовлені продукти перемішати, покласти в салатницю й залити часниковим соусом.
Для соусу розтерти часник і змішати з майонезом або сметаною. Додати дроблені ядра горіха, перемішати. Солити за потребою.
Для цієї страви можна використовувати капусту білокачанну. Тільки капусти взяти 0,5 кг. Її дрібно нашаткувати, моркву натерти. Посолити і потерти руками. А вже потім ввести в салат вишню.
Для салату з капусти можна брати не тільки вишні, а й абрикоси, сливи. Соус у всіх випадках залишається той самий.
|