На 1 кг поросяти:
Гречки 250 грам
Масла вершкового 3 столові ложки
Смальцю 100 грам
Яєць 2 штуки
Цибулі 1 штука
Перець гіркий мелений
Добре очищене порося промити, а потім вимочити 2 години в холодній воді. Після чого обтерти рушником, посолити всередині.
Відварену гречку змішати з порізаними вареними яйцями, обсмаженою цибулею, порізаними нирками та печінкою поросяти. Потім суміш посолити й поперчити за смаком. Нафаршироване цієї начинкою порося, покласти на жаровню та запекти в духовці. Періодично тушку поросяти змащувати смальцем.
Якщо порося подають нарізаного порційно з гарніром з каші, то поливають шматочок розтопленим вершковим маслом.
|