(Солодкі страви) Щоб отримати близько кілограма пончиків беремо: Борошна 0,5 кг Води 450 грам Маргарину 50 грам Цукру 50 грам Дріжджі 20 грам Яйце 1 штука Сіль 3 грами
У 100 грамах води розвести дріжджі. В решті воді розтопити маргарин. Дві отримані рідини змішати, додати сіль, яйця, цукор, борошно і замісити тісто. Поставити його підходити в тепле місце, накривши ємність шматком тканини або плівкою.
Коли тісто підійде, його розкачати в ковбаски, порізати на шматочки і скачати кульки - пончики. Потім їх смажити в розігрітому жиру, рослинній олії.
Гарячі пончики посипаються цукровою пудрою. Можна в серединку кожного пончика закрити чайну ложку густого варення, а потім смажити.