(друга страва з крупи) Плов можна готувати не тільки з м'яса. Буває і фруктовий. Рис 5 склянок Масло рослинне 1 склянка Цибуля ріпчаста 1 штука Морква 7 штук Вода 4 склянки Сухофрукти 1 склянка Сіль за смаком Для родини з 3-4 чоловік кількість компонентів можна зменшити в 5 разів. Адже з 5 стаканів рису вийде багато плову.
Цибулю готуватися в чавунному посуді з кришкою. Спочатку необхідно розігріти масло. Моркву нашаткувати соломкою, а цибулю півкільцями. Покласти овочі в масло і тушкувати під кришкою на повільному вогні до 20 хвилин.
Воду довести до кипіння. Залити в казан, додати рис, промиті сухофрукти. Посолити, варити на повільному вогні без кришки поки не википить вода.
Фруктовий плов проткнути паличкою, влити кип'яченої води в отвір і тушкувати під кришкою ще 10 хвилин.
|