( перші страви, рибні страви)
Рибний дріб'язок 1 кг
Велика риба 500 грам
Корінь селери ½ штуки
Корінь петрушки ½ штуки
Цибулина 1 штука
Перець горошком
Лимон ½ штуки
Лавровий лист, сіль У воду покласти прянощі, коріння, дрібну рибу та варити годину, поки рибинки не розваряться. Вийде бульйон для юшки. Його потрібно процідити. Велику рибу очистити, нарізати на порційні шматки й опустити в проціджений відвар, коли той закипить. Варити близько 20 хвилин, посоливши за смаком. Коли буде риба готова, вимикаємо. При подачі до столу посипати зеленню порційно. У кожну тарілку покласти кілька кружалець лимону та шматочок риби.
|