(солодкі страви) Для приготування мазурки горіхової з кремом беремо: Муки 650 грам Цукрової пудри (цукру) 200 грам Маргарину (спреду) 400 грам Яйце 2 штуки
Для крему і начинки: Яйце 1 штука Горіхи 50 грам Мармелад або джем 350 грам Фрукти в сиропі (родзинки, курага, інжир) 100 грам Масло вершкове або спред 250 грам Цукрова пудра 220 грам Лимонна кислота, ванільний цукор
Готуємо тісто. Розм'якшений маргарин (спред) розтерти з цукровою пудрою, додати 1 яйце (збите) і підмішати борошно. Тісто розділити на три частини і розкачати три коржі товщиною 0,5 см. Одну з частин змастити другим яйцем і посипати подрібненими горіхами. Всі три коржа випекти в духовці.
Крем. Для приготування крему для горіхової мазурки масло розм'якшити і розтерти з цукровою пудрою, поступово додати лимонну кислоту і ванільний цукор. У пишно збиту масу додаються різні солодощі. Це можуть бути фрукти з сиропу, родзинки, інжир, курага.
Перший і другий коржі склеїти мармеладом або джемом. Другий змастити кремом і покладіть третій корж мазурки, на який насипали горіхи. Боки отриманого торта обмазати кремом. Можна кремом прикрасити і зверху.
|