(Солодкі страви) Готуються коржики з маслянистої крихти. Необхідно потримати тісто перед розкочуванням в холодильнику. Борошно 3 склянки Масло вершкове або маргарин 200 грам Яйця 2 штуки Сметана 200 грам Цукор 1 склянка
Борошно і масло посікти (можна охолоджене масло або маргарин протерти через тертку, періодично вмочуючи в борошно) до крихти. Додати жовтки і ще посікти. Далі додати сметану і знову не перемішувати, а тільки посікти ножем. Маса повинна стати однорідною, але не замішувати її. Злегка стиснути долонями, щоб вийшла грубка, все взялось до купи. Покласти на годину в холодильник.
В густу піну збити білки. Продовжувати збивати, додаючи цукор поступово.
Тісто на коржики розкачати, змастити збитим з цукром білком і вирівняти ножем. Вирізати коржики. Покласти на змащений лист і поставити випікатися в духовку.