Тісто: Картопля 1 кг
Цукру 1 / 3 склянки (краще коричневого)
Молока 1 / 3 склянки
Білки яєчні 2 штуки
Масло вершкове 2 столові ложки
Ваніль
Сіль ½ чайної ложки
Для посипання:
Цукор ½ склянки (краще коричневого)
Муки ¼ склянки
Горіхи товчені 1 / 3 склянки
Масло або маргарин холодні 2 столові ложки
З картоплі зварити пюре, додавши при розтиранні масло. Коли трохи охолоне ввести сіль, ваніль, молоко, цукор і збиті в піну білки. На змащене або вимощене деко викласти масу. Духовку заздалегідь розігріти. У ємності змішати для посипання борошно з цукром, маслом до крихт, потім додати горіхи, перемішати і посипати сумішшю тісто. Поставити в духовку. Солодкі картопляні страви подають гарячими.
|