( перші страви, рибні страви) Риба м'ясиста до 1 кг Картопля 600 грам Помідори 400 грам Корінь петрушки 1 штука Цибуля 2 штуки Масло вершкове 2 столові ложки Лавровий лист, перець чорний горошок, сіль
Рибу очистити, розрізати на порційні шматочки філе, посолити та поставити в холодильник. З кісток, плавників, голови зварити бульйон для юшки, процідити. У готовий бульйон покласти картоплю, нарізану шматочками, цілу очищену цибулю й корінь петрушки. Варити близько 20 хвилин, щоб картопля була готовий. Потім покласти рибу, нарізані помідори, спеції, варити до готовності риби ще хвилин 20. Перед вимкненням заправити вершковим маслом. При подачі на стіл, посипати юшку зеленню.
|